|
Viinikoulutus
Viininviljely
|
Viinien maailma, historia, viljelytekniikat ja -vaatimukset, luomuviinit, viiniköynnöstaudit.
|
Viinin valmistus
|
Valmistustekniikat, eri alueille tyypilliset valmistustavat, bakteerien käyttö viinin valmistamisessa, viiniluokitukset.
|
Rypälelajikkeet
|
Kansainväliset rypälelajikkeet sekä alueiden omat lajikkeet.
Tyypilliset lajikkeet kuten:
Punaviinit: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah/Shiraz, Tempranillo, Sangiovese, Zinfandel, Pinot Noir.
Valkoviinit: Chardonnay, Chenin Blanc, Gewurztraminer, Muscadet, Pinot Gris, Riesling, Sauvignon Blanc.
|
Viinialueet
|
Viinintuotannossa maailma voidaan jakaa Vanhaan ja Uuteen Maailmaan, jolloin vanhaan maailmaan lukeutuvat perinteiset Eurooppalaiset viinimaat kuten Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Saksa, Itävalta sekä Itä-Euroopan maat ja Uuteen Maailmaan taas Euroopan ulkopuoliset nuoremmat viinintuottajamaat kuten Yhdysvallat, Chile, Argentiina, Australia, Uusi Seelanti ja Etelä Afrikka. |
Viinityylit- ja tyypit
Viini ja aika
|
Viinin varastointi.
Viinit keräily- ja sijoituskohteena.
Etikettisanasto.
|
Viinin tarjoilu ja nauttiminen
|
Viini ja lämpötila
Tarjoiluvälineet
|
|
|